Inredning barnrum

Author: | Posted in Inredning No comments

 

Att inreda barnrum är kul! Är det något rum där man verkligen kan låta kreativiteten och fantasin flöda så är det i barnens rum. Färger, former och detaljer som inspirerar till lekande och lärande är spännande att inreda med. Låt gärna barnet själv vara med och påverka hur rummet ska utformas!

Vissa vill ha massor av lekfulla inslag både på väggar och i inredningen. Andra väljer att ha mer stillsamt och enfärgat, kanske vitt, på väggarna för att jobba desto mer med övriga detaljer och accentfärger. Det är en smaksak och ingenting är rätt eller fel. Beroende på hur mycket plats man har i rummet kan man behöva tänka lite olika. Ett mindre rum behöver en extra eftertanke så att allting får plats. Det viktiga är att det finns utrymme för barnet att röra sig och leka.

Stylish boy room with bed, table and football design sack chair

Innan du börjar kan du sätta dig ner och fundera, och gärna skriva ner, vilka behov som finns. Vad tycker barnet om att göra och hur ser vardagen ut? Behöver det finnas plats för läxläsning? Myshörna? Pysselhörna? Bestäm även om rummet ska ha något tema. Älskar barnet prinsessor, drakar eller rymden? Försök gärna få in barnens intressen i inredningen. Om man har valt att ha vita väggar kan man med fördel se till att ha ordentligt med färger på gardiner, filtar, kuddar och mattor. På väggen kan man handmåla (eller ta hjälp av schabloner) för att få till barnets namn eller exempelvis siffor och bokstäver.

Lampor är alltid mysiga! Inred gärna med många olika ljuskällor, allt från en bra taklampa som lyser upp rummet bra till en läslampa och flera små mysbelysningar. En del barn föredrar en diskret nattlampa. Förvaringar och förvaringsmöbler finns det en hel uppsjö av i olika modeller. Kika runt i olika butiker och planera hur du kan få in alla leksaker och annat så att de inte ligger framme. Sen gäller det förstås att få barnet till att plocka undan sina leksaker efter sig! Barn som varit med och inrett och fått ge lite egna önskemål blir ofta mer engagerade och chansen är stor att det sedan vill hålla ordning i sitt rum!

Add Your Comment

nominal