Så skapar du extra sovplatser i hemmet

Author: | Posted in Inredning No comments

Om man får gäster som behöver sova över kan det bli både dyrt och svårt att boka in alla på hotell. Det kan därför vara bra att ha plats för en gäst eller två som kan sova över om det skulle behövas. Det finns flera sätt att ordna extra sovplatser i hemmet, och det är fullt möjligt att se till att en extra sovplats finns även om man inte har så stor bostad. Kanske kan man till och med ordna ett helt gästrum med en eller flera sovplatser. Det ger gästerna lite mer privatliv, och det är också möjligt att låta gästerna packa upp sin medhavda packning på ett bra sätt. När gästerna kommer är det bra att vara förberedd, så man inte står där och plötsligt måste finna ett hotell inom bra avstånd till ett bra pris. Om något händer akut är det också bra att ha en extra sovplats att kunna erbjuda.

Om man har extra rum över

Om man har ett extra rum över som man inte använder så ofta kan det vara en bra idé att göra ett gästrum. gör du ett eget gästrum finns det bra saker att tänka på. För det första bör det finnas en eller flera sovplatser i rummet. Man behöver inte köpa massor av dyra möbler, men en säng, en bäddsoffa eller liknande är bra. En bäddsoffa kan dessutom användas både som säng och som soffa, vilket kan vara bra om gästen stannar länge eller om man vill använda rummet till annat när man inte har gäster där. Det bör också finnas en byrå eller annat där gäster kan hänga in eventuell packning eller liknande. Gästrummet erbjuder gästen en plats där denne kan gå undan och vara ifred. Gästen kan gå och lägga sig när denne vill och kan också stänga dörren för eventuella husdjur som finns i hemmet. Det är också bra om det i gästrummet finns ett bord eller liknande där gästen kan sitta och lösa korsord, arbeta med datorn och liknande.

Extra sovplatser på liten yta

Om man har en mindre bostad kan man också ordna extra sovplatser. Det finns flera smarta möbler som erbjuder extra sovplats. en skön bäddfåtölj fälls ut när sovplatsen behövs. Under tiden man inte behöver sova i den, tar fåtöljen inte mycket plats och kan användas som sittplats framför en TV eller liknande. Det finns också smarta bäddsoffor som kan användas som en helt vanlig soffa när ingen behöver sova i dem. Det finns också luftmadrasser som enkelt kan blåsas upp när en extra sovplats behövs. De finns i flera olika modeller och kan enkelt plockas undan när de inte behövs. Om man har en vanlig soffa kan också den användas som extra sovplats om det skulle behövas i en akutsituation. Det är dock bra att ha några extra kuddar och täcken hemma om en gäst skulle behöva eller vilja sova över plötsligt, och inte har med sig några egna sängkläder.

Add Your Comment

nominal