Ge badrummet en make over!

Author: | Posted in Inredning No comments

 

Ett badrum kanske kan tyckas svårt att göra om. Det är ett stort och kostsamt projekt om man ska dra igång med renovering och byta färg på väggar och golv. Men det finns mycket man kan göra ändå, utan en totalrenovering. Med små knep och detaljer i inredningen kan man få en helt ny, fräsch känsla i badrummet.

washbasin and faucet in bathroom.Bathroom interior.Towels in bathroom.

Om man inte kan tapetsera om eller måla lite smidigt får man jobba med de förutsättningar man har. Kanske färgen på väggarna sedan tidigare är väldigt utmärkande. I så fall får du tänka utifrån det när du inreder badrummet. Ofta har rummet samlat på sig en hel del. Det kan vara gamla halvfulla förpackningar av diverse skönhetsprodukter, några udda handdukar som hänger på kroken och andra saker som du inte använder. Rensa bort allt! Har hårfönen legat och tagit plats i en stor dammhög under fem års tid så kommer du troligtvis inte att använda den särskilt flitigt den närmsta tiden heller. Packa undan i förråd, sälj, skänk bort eller släng. Vad som helst, bara den inte finns kvar i badrummet!

Börja din make over i badrummet med att rensa ut precis allting. Gör sedan en riktig storstädning. Det kanske låter jobbigt och trist, men om du ska göra om så gör det från grunden. Det kommer vara så mycket trevligare om allt känns nytt och fräscht. Med bra musik i högtalarna och utrustad med rätt städutrustning kommer det att gå som en dans! När badrummet är städat är det dags att gå till handling med själva inredningen. Att byta blandare i handfat och dusch kan ge ett lyft! Annars kan man jobba med de små detaljerna.

Välj ut en accentfärg och ge dig sedan ut på jakt – börja i hemmet. Vad har du redan som stämmer överens med färgen? Har du handdukar? Om inte är det dags för en shoppingrunda. Unna dig nya, fräscha och mjuka handdukar och badlakan. Vill du inte investera i nya badrumstextiler kan du utgå ifrån de du redan har och leta accessoarer som passar till. Det viktiga är att du tänker enhetligt och har handdukar, gästhanddukar och större badlakan som hör ihop. Att ha flera olika ger ett rörigt intryck. Komplettera sedan med små detaljer, exempelvis ljuslyktor och någon liten prydnad. Håll det enkelt men enhetligt. En fin växt kan passa bra – och kom ihåg doftljuset!

Add Your Comment

nominal