Glöm inte innerdörrarna i inredningen

Author: | Posted in Inredning No comments

Innerdörrar är sällan något som man blir exalterad av när man håller på att inreda ett hem – de ses oftast som en praktisk detalj som hindrar insyn och fungerar något ljudisolerande mellan de olika rummen. Om man lägger ned lite tid och eftertanke på valet av innerdörrar kan dock dörrarna själva bli en dekorativ detalj i hemmet, som bidrar till inredningens helhetsintryck.

Något att överväga är till exempel vilket material dörrarna ska vara av. De två vanligaste alternativen är massivt trä eller formpressad MDF. Massivt trä är, förutsägbart nog, ett dyrare alternativ än MDF. För det högre priset får man dock flera fördelar. För det första ger massiva trädörrar en mer genuin känsla till hemmet. För det andra är dörrar i massivt trä betydligt mer ljudisolerande än dörrar i MDF. För det tredje håller en dörr i massivt trä för flera renoveringar genom att de kan bli slipade och ommålade om och om igen – detsamma går inte med en dörr i formpressad MDF.room-1363773_960_720

När det gäller dörrens utförande har man ett nästan oändligt utbud av detaljer att välja bland för att få just den dörren man vill ha. Man kan till exempel få en dörr i vilken färg man vill – man behöver inte hålla sig till neutrala färger som vitt eller naturligt trä. Att våga måla en dörr i en ovanlig färg kan bli en vacker blickpunkt i hemmet och en intressant detalj i inredningen. Det går också att skapa en mängd olika mönster i dörrarna. Det kanske mest klassiska mönstret är speglar, och även om detta förr bara gick att uppnå i dörrar av massivt trä finns det numera formpressade dörrar med färdiga spegelmönster. Förutom de klassiska utförandena finns det numera också dörrar med rutor, ränder och fönsterspeglar, och det har till och med blivit allt vanligare med hela fönsterdörrar inomhus. Det är du själv som sätter gränserna för hur en innerdörr i ditt hem kan se ut, och eftersom den nuvarande inredningstrenden går mot att hemmen ska vara så personliga som möjligt, behöver man inte känna sig hindrad från att sätta sin egen prägel på dörrarna. Nästan oavsett vilken typ av innerdörr du letar efter kan du hitta den på Byggmax.se, där det finns ett stort utbud av dörrar för alla smaker.

Add Your Comment

nominal