Att inreda unikt

Author: | Posted in Inredning No comments

När vi ska inreda våra hem söker vi ofta inspiration utifrån. Hemsidor, tidningar, inspirationsgrupper i sociala medier – listan blir snabbt lång. Men oavsett hur vackert uppställda kastrullerna är i inredningskatalogerna, eller hur snygg grannens soffgrupp är, så är det sällan precis så man vill ha det i sitt eget hem. På något plan strävar vi alltid efter att vara unika, att spegla de som lever i bostaden och deras personligheter. Det finns många sätt att inreda på så att hemmet inte bara ser tilltalande ut, utan dessutom visar vilka som bor där.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Second hand-shopping har förlorat stämpeln som en fattigs sista utväg. Nu finns inte en tanke om att det skulle vara skamligt att köpa möbler och inredning på second hand – tvärtom är det högsta mode att blanda gammalt med nytt och köra upcycling” på sådant som sett sina bästa dagar. Att handla begagnat är ett av de mest idiotsäkra sätten att inreda unikt på. Det hem som fylls av återvunna stolar, omklädda soffor och speglar från gammelmormors tid är garanterat att aldrig bli ett i mängden. Lokala second hand-affärer kan ha riktigt fina saker, och den som vill vidga sina perspektiv och ta sig an en större marknad kan söka sig till sidor som allaannonser, och sköta second hand-shoppingen online.

Genom att tillverka sin inredning själv är man garanterad ett resultat som inte finns att hitta någon annanstans. För nybörjaren kanske något mindre DIY-projekt, som att dekorera en gammal konservburk, kan vara en bra första grej, men om man är lite ihärdig och påhittig kommer man snart ge sig på att snickra sina egna fåtöljer och byråer.

Det allra enklaste och kanske viktigaste för att inreda unikt är att blanda. Även den som inte har tid, ork eller färdigheterna för att tillverka själv eller köpa begagnat, utan vill handla på IKEA och Åhléns, kan skapa sig ett personligt hem genom att inte hålla sig till bara en kollektion, en katalog. Genom att blanda stilar, material och designer skapar man dynamik och lekfullhet i bostaden. Varför inte låta varje familjemedlem inreda en yta, eller välja ett tema för varje rum?

Add Your Comment

nominal