Vardagsrumsinredning

Author: | Posted in Inredning No comments

 

Att inreda ett vardagsrum är inte alltid helt lätt. I alla fall inte förrän man kommit igång och vet vilken stil man vill ha. Vissa rum kan inte möbleras på så många olika vis medan andra lämnar alternativ och ger lite huvudbry. Men när man väl kommit igång och fått flyt i inredningen av sitt vardagsrum är det riktigt roligt och inspirerande!

Render of Modern Living Room

Du kan först fundera lite över vad du föredrar. En enkel, stilren design eller mer av myller och detaljer. Vill du ha färger och inredning som går mot det naturnära eller en modern stil? Klassisk eller romantisk? Ett tips är att börja med att titta på soffor och sedan utgå från den. Soffan är ofta den största investeringen i vardagsrummet, och ofta även den detalj som lever kvar längst. Välj en soffa du trivs med och som passar dina behov. Använder du vardagsrummet mest för finkaffe eller ligger du och myser ner dig framför TV:n varje kväll? Vilka behov har just du?

När det kommer till placering av soffan kan man, om möjligt, placera den rakt framför ingången. Det ger ett trevligt och inbjudande intryck.

Valet av färg på väggarna är förstås en smaksak, men om man har ett mindre rum kan det vara smart med ljus färg på väggarna, alternativt tre ljusa väggar och en mörk fondvägg. Välj tavlor och andra inredningsdetaljer som går i harmoni med varandra och som får dig att må bra. Någonting från naturen, exempelvis gröna växter, skänker lugn och harmoni.

Mattan är en viktig del av inredningen! Den kan antingen gå in i övriga färger, eller så startar du med mattan som en bas och utgår med accentfärgerna från vad som finns i mattan. Välj hellre en stor matta än en liten. Mattan kan fungera som en ram för möbelgruppen. Som riktlinje kan man tänka sig att mattan ska vara ungefär lika bred som soffan är. Soffan ska du sedan ställa in ungefär 20 cm innanför mattkanten. Om du har djur och barn kan det vara en bra idé att välja en matta som tål fläckar eller som går att rengöra ganska enkelt. Tänk praktiskt när du inreder, men behåll känslan.

Add Your Comment

nominal