Så inreder du lyxigt

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Ett hem som är inrett väl ska återspegla personligheten på de som bor där och visa vilka de är, samtidigt som det ska passa bostadens utformning. Många människor väljer att inreda sitt hem med riktigt lyxig och exklusiv inredning, men vad är egentligen lyxigt när det kommer till inredning? Sanningen är att vad som upplevs riktigt lyxigt för en person kanske inte alls är det för en annan. För vissa personer är till exempel Donald Trumps hem som är fyllt med guld, marmor och dyra antikviteter bilden av den ultimata inredningen. Andra tycker bara att det är för mycket och satsar hellre på en avskalad känsla som fortfarande förmedlar en exklusiv smak. Någonting som dock är säkert att säga är att lite lyxigare inredning ofta består av dyrbara och klassiska material, tidlösa designföremål och möbler som håller riktigt hög kvalitet. Vissa material har helt enkelt en klassiskt exklusiv känsla som passar in i många olika hem.

Material som har det lilla extra

Ett material som verkligen har det lilla extra är marmor. Denna typ av sten hittar man i många olika herrgårdar, slott och andra bostäder som är inredda i en klassisk och elegant stil. Marmor kan till exempel användas i köket som en köksbänkskiva, som en bordsskiva till köksbordet, runt eldstaden eller i badrummet. Gillar man inte marmor kan man istället välja en annan sten, som till exempel skiffer eller granit. Trä är ett annat material som är klassiskt, tidlöst och praktiskt. Det är också ett material som kan användas till mycket som till exempel golv, väggar och möbler. Välj gärna massivt trä och lite mer exklusiva träslag som mahogny, ek och kastanj för att få fram rätt känsla av lyx. Olika textilier kan göra det enkelt att skapa rätt atmosfär. Vissa tyger som till exempel sammet och linne kan upplevas lite lyxigare än andra tyger och kan användas i de flesta rum. Det allra viktigaste när det kommer till material är att våga hitta din personliga stil genom att leka med olika texturer, färger och former. Ta gärna inspiration från klassiska inredningsstilar, men kom ihåg att ditt hem ska representera dig.

Det är detaljerna som gör det

Dekorationsföremål som statyer, tavlor, växter och textilier gör inredningen levande och är dessutom lätt att byta ut när man känner för det. När golv, väggar, belysning och stora möbler är på plats är det dags att tänka på detaljerna. Kuddar med lite finare kuddfodral och filtar och plädar som placeras ut i soffan, fåtöljen och sängen kan till exempel skapa en lyxig känsla som samtidigt är mysig och ombonad. Gardiner och mattor är också en viktig detalj som man inte får glömma bort och även här finns det exklusiva varianter man kan välja på. Har du ett intresse för antikviteter kan det vara en bra idé att köpa lite föremål som sedan placeras ut så att de blir ett naturligt blickfång. Statyer och konstföremål är till exempel snyggt att placera på pelare, medan effekten av en tavla kan förstärkas genom att installera tavelbelysning under. Som tidigare nämnt är det smart att hitta inspiration från andra och med Enklare kan du göra just det. Låt dig inspireras och inred sedan ditt egna lyxiga drömhem.

Add Your Comment

nominal