Så ger du matsalen ett ansiktslyft

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Det är något särskilt med att sitta kring ett middagsbord och samtala med familj och vänner, njuta av god mat och sköna samtal. Vår matplats är en av de viktigaste platserna som vi har i våra hem. Ge matsalen ett ansiktslyft och njut än mer av både mat och sällskap.

Matsalen

I större hem eller i bostäder med öppen planlösning är det vanligt att ha en matsal eller ett matbord som inte står i köksdelen. I många bostäder finns det både ett köksbord och ett matsalsbord, som båda fyller sin funktion. I andra bostäder, särskilt med öppen planlösning, är köks- och matsalsbordet ett och samma. Det som är speciellt med matsalsbordet är att det gärna får ha en egen karaktär och gärna snyggare styling än ett vanligt köksbord. Det är så mycket roligare att bjuda på fin middag eller gott fika vid ett matsalsbord. Själva miljön inbjuder till att sitta länge och ha intressanta samtal. Köp dina matsalsstolar hos BoConcept och ge rummet en nystart genom Princetonstolar eller Newport.

Dekorera

En matsal ska både ha personlighet och stil. Förutom snygga matsalsstolar och bord, så får din matsal ett nytt liv med rätt slags dekoration. Köp en snygg vas att ställa på bordet och matcha gärna med en fruktskål som du antingen har på matsalsbordet eller på en skänk bredvid. Låt färger och former vara enhetliga, men i olika nyanser så att det inte blir övermatchat. Testa också att flytta matsalsbordet litegrann eller till en ny plats i rummet. Genom att vända på det eller flytta ut det en halvmeter kan rummet se annorlunda ut. Du ska satsa på att få rummet att verka luftigt, så att matsalsbordet och snygga matsalsstolar blir dess centrum. Ett smart sätt att centralisera matsalsbordet är genom att ha en dov matta under bordet, något som också är skönt för fötterna kalla vinterdagar samt för sovande hundar och katter.

Add Your Comment

nominal