Måla väggarna – var inte rädd för färger

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

När väggarna ska målas i ett hem väljer de flesta neutrala färger, som vitt, beiget, ljusgrått och så vidare. Det beror främst på att dessa färger gör det lättare att sätta ihop resten av rummet med unika möbler. Skulle väggarna vara en mörkare färg eller en ovanlig färg är det inte alltid lätt att hitta rätt sorts möbler och dekoration som passar med väggarna. Så behöver det dock inte vara, det är nämligen helt möjligt att inreda ett rum som har färgglada väggar.

Tips vid val av färg

I samband med inredning dyker det hela tiden upp nya trender, precis som i mode. Det är dock inget krav att man följer dessa trender utan det bästa är att man väljer en färg som passar den stilen man är ute efter. Ljusa färger kommer få ett rum att se större ut medan mörka färger innebär tvärtom. En av de första saker man bör göra är att bestämma sig för ifall man ska anlita ett företag, som https://k3måleri.se till att måla eller om man vill måla själv. Sedan gäller det att ta en titt på olika färger och se vilken man tycker bäst om. Det kan vara smart att planera hur hela rummet ska se ut, från väggar till dekorationer, redan från början. På så sätt får man en tydligare bild ifall färgen kommer att se bra ut eller inte.

Detaljera med färger

Skulle det kännas skrämmande att måla ett rum i mörkare eller vågade färger kan man börja smått. Ett förslag är att måla tre av väggarna vita och den resterade i en annan färg. Det kommer ge rummet ett unikt utseende utan att vara för mycket. Det är lätt att göra misstag när man väljer färg, framförallt om man inte tänker igenom sitt val ordentligt. Ett tips är att skapa ett virtuellt rum, via datorprogram, med olika färger och se vad som ser bäst ut.

Add Your Comment

nominal