Inreda ett uterum

Author: | Posted in Inredning No comments

Att ha ett uterum gör att man kan njuta av sin trädgård och av solljuset utomhus långt efter att höstens kyla har börjat sätta sina klor i vädret. Men för att de extra timmarna man tillbringar i uterummet ska bli riktigt mysiga och ombonade är det viktigt att ha en inredning som man verkligen trivs med. Här kommer några tips som är bra att ha i åtanke när man inreder sitt uterum.

En bra grundidé är till exempel att inte snåla när det gäller materialval till de största inredningsdetaljerna, som sittmöbler och bord. I de fallen bör man istället satsa på tåliga naturmaterial som sten, betong, gjutjärn eller trä. Dessa material är inte bara slitstarka och tåliga, utan också tidlösa, vilket betyder att man kan kommer att kunna använda dem under lång tid framöver. Med en sådan stabil grund kan man sedan variera de billigare detaljerna som textilier, växter och ljuslyktor istället, för att få variation från år till år.winter-garden-318325_960_720 (1)

Något annat som är viktigt att tänka på är belysningen. Ljuslyktorna som nämndes ovan är visserligen en viktig del av den belysningen, men de är endast ett komplement till stämningsbelysningen. Man bör också ha en bra grundbelysning. Ett utmärkt alternativ är att installera en dimmer, vilket gör att man kan få ett helt upplyst rum när det behövs, men också kan tona ned belysningen när man snarare vill ha det mysigt.

När man har grunden till inredningen lagd på detta sätt, och det är dags att välja detaljer som mattor, kuddar, sittdynor, dukar och krukor, kan det vara värt att ha i åtanke att uterummet är ett slags gränsland mellan inomhus och utomhus. Som sådant behöver det inte nödvändigtvis följa stilen eller karaktären i resten av huset – man kan våga bryta av och prova en annan stil i uterummet. Det kan till och med ge hela huset mer djup. Prova till exempel att komplettera en romantisk stil inomhus med en bohemisk stil i uterummet, eller en modern och slimmad stil inomhus med en mer lantlig och robust stil i uterummet.

För att man ska kunna inreda ett uterum måste man ju dock först ha ett uterum. Du hittar uterum som passar alla smaker och stilar på Skanskabyggvaror.se, vilket betyder att du kan genomföra just den inredningen som du har tänkt.

Add Your Comment

nominal