Inred ett litet hem

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Det är inte alla som bor i lyxiga och flådiga villor à la Hollywoodfruar. De allra flesta bor faktiskt mindre än vad man önskar att man gjorde. Bor man i en större stad är mindre lägenheter och boenden väldigt vanligt och då gäller det att vara extra fantasifull och smart när det kommer till inredning. Ett litet hem är svårare att inreda just eftersom det inte finns lika mycket yta att arbeta med, men med dessa smarta knep kan du få ditt lilla hem att se och kännas betydligt större. Innan du fortsätter med listan nedan vill vi att du ska komma ihåg orden ”funktionellt och praktiskt”. Det är nämligen dessa ord som du hela tiden ska ha i åtanke när du köper möblemang eller inreder i hemmet.

1. Har grannarna precis haft en flyttstädning Upplands väsby eller har de bara tömt sitt källarförråd? Många äldre möbler är av mindre storlek och kommer passar perfekt i ditt lilla hem. Fråga om det finns något som de vill bli av med. Det finns en unik charm och mystik över äldre möbler, eller hur?

2. Arbeta med väggarna mer än vad du arbetar med ytan på golvet. När du bor litet behöver du frigöra så mycket golvyta som möjligt för att skapa känslan av att hemmet är större. Sätt upp hyllor på väggarna istället för att ha golvstående bokhyllor och satsa på möbler som är vägghängda, t.ex. förvaringsskåp.

3. Ändra ditt tankesätt och arbeta vertikalt istället för horisontellt. Att jobba med höjden ger dig mer utrymme. Använd dig av krokar, stänger eller annat som passar ändamålet.

4. Med hjälp av speglar kan du få ditt hem att se större ut än vad det egentligen är. Speglar är dessutom väldigt vackra och snygga inredningsdetaljer. Satsa på att ha minst en helkroppsspegel och flera småspeglar så att de kan reflektera sig i varandra.

5. Visste du att ett runt matbord faktiskt får ditt kök eller ditt rum att se betydligt större ut än om du hade haft ett fyrkantigt matbord med hårda kanter? Välj ett bord som endast har en piedestal i mitten istället för flera ben. Detta kommer få bordet att se mycket nättare ut. En rund bord är dessutom mycket trevligare. Du kommer närmare människorna du sitter med och pratstunden blir mer inkluderande.

6. Du kan komma lång med att använda dig av rätt typ av färger. Som de allra flesta vet så har mörka färger en tendens att få ett rum att se mycket mindre ut än vad det egentligen är. Ljusa färger förstorar så om det är detta du vill åstadkomma är det ljusa färger som du ska satsa på. Inredningstrenderna för våren går i pastelliga toner. Dra nytta av detta!

Add Your Comment

nominal