Förändra ditt hem utan en dyr totalrenovering

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Många tror att det enda sättet att förändra hemmet på är att riva ut både kök, badrum och golv samtidigt som nya möbler köps in. Inget kunde vara mer fel. Med smarta lösningar och en lättare uppfräschning i ditt hem skapar du en stilren inredning oavsett om du gillar en elegant och klassiskt inredning, industrikänsla eller skandinavisk minimalism.

Ett enkelt sätt att omedelbart skapa en ny känsla i hemmet är att sätta upp nya tavlor på väggarna. Du behöver dock inte vara mångmiljonär för att ha råd med vacker konst på väggarna. Med en poster från Frameit som ramas in med en passande ram kan du skapa känslan av ett riktigt exklusivt designerhem till en bråkdel av vad det hade kostat med original från kända konstnärer. Andra bra sätt att förändra hemmet på är att byta ut sofföverdraget och att köpa nya prydnadskuddar och plädar till soffan. Även ett byte av gardiner och mattor skapar en omedelbar effekt utan att det tar speciellt lång tid eller kostar mycket pengar.

Fräscha upp väggarna

Om dina väggar ser slitna ut eller kanske har fläckar som inte går bort kommer lite färg att göra underverk. Om de redan är vita behöver du bara stryka på ett lager med vit färg för att ditt hem genast ska se nytt och fräscht ut. Vitt är en neutral färg som lyfter fram den övriga inredningen i bostaden och vitt anses också vara en av de färger som bidrar till att höja värdet på bostaden vilket är bra när det är dags att sälja och flytta till något nytt. Förutom vitt är beige och grått neutrala färger som skapar en behaglig och inbjudande känsla.

Kök och badrum

För att uppdatera ditt kök och badrum utan en kostsam och tidskrävande totalrenovering gäller det att fundera över vilka mindre åtgärder som ger snabb effekt till ett så lågt pris som möjligt. I köket ger en omlackering av köksluckorna en stor effekt och hela köket ändrar då karaktär utan att hela köket har behövts rivas ut. Det finns många lackeringsfirmor där du kan lämna in luckorna och få tillbaka dem efter några dagar i en helt ny färg. Luckorna ser fabriksnya ut och omlackeringen brukar inte kosta mer än några tusenlappar.

I badrummet går det att förändra inredningen genom inköp av nya handdukar i lyxig frotté, badrumsmatta och duschdraperi. Även doftande tvålar och levande ljus bidrar till rummets förändring. Om du även kan tänka dig att lägga ner lite mer pengar på ditt nya badrum gör ett byte av badrumsskåp, handfat och duschkabin eller badkar stor skillnad. Även om detta kostar lite mer är det ändå långt ifrån de flera hundratusen kronor som en totalrenovering av ett badrum kan kosta.

Add Your Comment

nominal