DIY inredning

Author: | Posted in Inredning No comments

Tycker du om att inreda hemma? Ett innovativt och roligt sätt är att skapa sina möbler och inredningsdetaljer själv. När du skapar något med egna händer får du det dessutom precis som du vill ha det. Att göra DIY är något som hela familjen kan ägna sig åt gemensamt som en rolig aktivitet. Tänk ut vad det är ni vill göra och hur ni ska gå till väga för att nå visionen. DIY kan innebära att man gör om en befintlig möbel med färg eller så kan det betyda att man bygger något helt själv.

I stor eller liten skala

En rolig sak med DIY inredning är att det gör att man ser saker från ett nytt perspektiv. Det finns inga regler när det handlar om skapande, låt din fantasi flöda fritt och se vart den för dig. Lena Nyholm skapar inredningen i Så mycket bättre och hon kan vara en inspiration när inspirationen tryter. I det TV-programmet kan man se hur hon har dekorerat väggarna med tyg och virkade kreationer som även inkluderar träbitar och grenar. Våga blanda många material när du skapar, på så sätt kan du få ett färdigt resultat som har flera spännande och uttrycksfulla dimensioner.

Fynda på loppis

Vad sägs om att göra om en gammal koffert till ett soffbord eller låta en tröja bli ett kuddfodral? Den kreativa processen är en viktig del i DIY. Om du är på jakt efter något nytt att leka med kan du gå på loppis och fynda billiga saker. Vem vet, kanske kan en vacker matta bli en väggbonad eller så kan du skapa en vacker lampa av en tom lampskärm och ett nytt tyg. Det gäller att testa sig fram för att uppnå ett lyckat resultat och som tur är tycker många att DIY har en särskild charm eftersom man kan se att det är en mänsklig hand som ligger bakom verket.

 

Add Your Comment

nominal