Den minimalistiska inredningsstilen

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Det finns flera olika typer av inredningsstilar att anamma när man vill förändra sitt hem. Vissa är varma, fyllda med jordiga färger och mjuka tyger, medan andra är mer avskalade och minimalistiska. Just den minimalistiska inredningsstilen är något som har blivit mycket populärt på senaste tid. Människor vill få mer utrymme för sina tankar och sinnen, och väljer därför att plocka bort onödiga prylar som kan störa sinnesfriden i huset.

Ett mycket vanligt missförstånd är att ett minimalistiskt hem är väldigt kallt och tråkigt. Så är inte fallet. Sanningen är att minimalistiska hem faktiskt kan vara otroligt hemtrevliga och mysiga, samtidigt som de är rena och har en mycket stilren känsla. Man kan t.ex. ha ett minimalistiskt hem med värme som kommer från mysiga filtar, ljusslingor runt fönstret eller varför inte mängder med gröna, fina växter.

Hela grejen med att inreda på detta sätt är för att bli av med saker som man inte använder sig av, saker som står i vägen eller saker som helt enkelt ger hemmet ett stökigt intryck. På så sätt får tankarna mer utrymme, vilket är precis vad man strävar efter.

Så kommer du igång

Vill du inreda minimalistiskt är en stor rensning av ditt hem något som du måste börja med. Töm lådor, garderober, kika under sängen och titta på vilka prylar du har i bokhyllor och fönsterbrädor. Gör dig av med alla föremål som inte har något ordentligt värde. De saker som du värdesätter högt (men inte vill ha framme) kan du istället packa ner i lådor och förflytta till vind och källare.

Efter rensningen är det dags för själva inredningen. Planera noga och välj dina dekorationer med omsorg. Satsa hellre på en pryl som du väljer med hjärtat, än de där 8 packen med ljuslyktor som ändå aldrig kommer till användning. Är du shoppinggalen så försök att undvika reor och andra erbjudanden, för att inte lockas till att köpa hem prylar du inte är i behov av.

Kom ihåg att ett minimalistiskt hem också innebär ett minimalistiskt leverne. Det går alltså inte att ha ett hem med denna inredningsstil om man inte förändrar hela sitt tankesätt på konsumtionen. Förändrar du inte ditt sätt att tänka är risken stor att ditt hem, inom en snar framtid, kommer att se precis likadant ut som när du började, och det går fort tillbaka till ruta ett. Ett minimalistiskt leverne går alltså även ut på att använda tekniken mer sparsamt, rensa i mobiler och datorer med jämna mellanrum eller ta ut tv:n från sovrummet.

Add Your Comment

nominal